NBA: Cavaliers chokerer Celtics, Mavericks tæsker Thunder

Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Clevelands Donovan Mitchell driver mod Jayson Tatum i Cavaliers' sejr over Boston Celtics.AFP
Cleveland og Dallas vendte op og ned på deres topseedede modstandere torsdag, da Cavaliers slog Boston Celtics og Mavericks bragte Thunder til tavshed og udlignede deres NBA-slutspilsserier til 1-1.

Donovan Mitchell stod i spidsen for en forrygende Cleveland-indsats, da Cavaliers vandt 118-94 over Celtics i Boston og udlignede til 1-1 i Eastern Conference-semifinaleserien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Dallas-stjernen Luka Doncic scorede 29 point og tog ti rebounds, og holdkammeraten P.J. Washington scorede yderligere 29 point for Mavericks, som slog Thunder 119-110 i Oklahoma City og udlignede til 1-1 i Western Conference-semifinalen.

Mitchell scorede 23 af sine 29 point i anden halvleg og fik masser af støtte fra "angrebsivrige" holdkammerater, da Cavs rejste sig efter nederlaget i første kamp.

Evan Mobley fik Cleveland i gang tidligt og scorede 15 af sine 21 point i første halvleg, hvilket er hans højeste antal i en slutspilskarriere. Mobley stod for ti rebounds og fem assists, og reserven Caris LeVert leverede 21 point fra bænken for Cleveland, som havde seks spillere, der scorede tocifret.

"Jeg kan godt lide, at vi bare var angrebslystne," fortæller Cavaliers-træner J.B. Bickerstaff.

"Vi stirrede os ikke blinde på det første hurtige (mulighed), vi så."

Cavs kom bagud i begge de to første quarters og havde udlignet til 54-54 ved pausen.

Mitchell scorede 16 point i tredje quarter, da Cavaliers overtog kontrollen.

Cavs, der førte med 12 point i fjerde quarter, øgede forspringet, da Mitchell scorede tre gange i træk.

Da Cleveland øgede føringen til 24 point med mindre end fem minutter tilbage, strømmede fansene ud af T.D. Garden arena.

Celtics-træner Joe Mazzulla tog sine startere ud, og Jayson Tatum sluttede med 25 point og Jaylen Brown med 19.

Brown sagde, at Celtics' defensive indsats simpelthen var "uacceptabel".

"Vi gav 118 point væk," siger han. "Oven i det tabte vi kampen om rebounds - så vi hjalp ikke os selv i aften."

Bare én sejr

Mitchell var i mellemtiden meget tilfreds med det, han kaldte en "komplet præstation".

"Alle gjorde deres arbejde," fortæller Mitchell og tilføjede, at de er nødt til at holde presset oppe, når serien skifter til Cleveland på lørdag.

"Når alt kommer til alt, er det én sejr ," siger Mitchell. "Vi er nødt til at gøre det på banen."

Mavericks tager også hjem til kamp 3 på lørdag, hvor serien står lige.

Doncic, der spillede med en forstuvning i højre knæ, scorede 16 point i første quarter og slog dermed tonen an i en hård kamp.

Den slovenske stjerne landede med ansigtet først på banen tidligt i kampen, da hans fødder kom i karambolage med Oklahoma Citys Luguentz Dort, da de løb op ad banen.

Doncic snublede igen tidligt i fjerde runde og kom haltende op, men han blev i kampen og scorede en trepointsscoring, der bragte Mavericks' føring op på ni point, efter at Thunder havde reduceret den til fire.

"Jeg tror, det var en af de hårdeste kampe, jeg har spillet," fortæller Doncic.

"Jeg kæmper derude. Prøver at gøre mit bedste for at hjælpe holdet med at vinde.

"Det er bare min mentalitet at få en god start, og så skal holdet nok følge mig."

Kyrie Irving havde en målfattig aften med ni point, men han leverede 11 assists, to steals og to blokerede skud.

Tim Hardaway Jr. scorede ti af sine 17 point fra bænken i tredje quarter for at hjælpe Mavs med at afværge en Thunder-stime.

Oklahoma City indhentede et underskud på 14 point i første halvleg og tog føringen for første gang i begyndelsen af tredje quarter. De førte med tre point, men kunne ikke opbygge noget momentum, og Dallas gik ind i fjerde quarter med en føring på ti point.

Shai Gilgeous-Alexander scorede 33 point, tog 12 rebounds og lavede otte assists for Thunder, og Jalen Williams bidrog med 20 point.