West Ham scorer sent mod AZ og sikrer sig europæisk finale

Annonce

Opdateret
West Ham er i Conference-league-finalen.
West Ham er i Conference-league-finalen.Profimedia
Abba var på toppen af poppen med Fernando, sidst West Ham nåede en europæisk finale, og som de svenske pop-ikoner fortsætter deres ophold i London, efterlignede Hammers heltene fra 1976, da de slog AZ Alkmaar med 1-0 og nåede finalen i UEFA Europa Conference League.

Pablo Fornals sene mål sikrede en samlet sejr på 3-1, og englænderne sikrede sig dermed en plads i Prag.

Værterne, der er ubesejret i 23 europæiske hjemmekampe siden 2017, så farlige ud fra start, og Jesper Karlsson var en særlig trussel, mens de forsøgte at vende deficittet på et mål fra første kamp.

David Moyes' mandskab fik dog hurtigt rettet op på den ringe indsats og begyndte at få kontrol med kampen, hvilket førte til, at Jarrod Bowen fyrede et skud tæt forbi mål.

Kort efter var det kun stolpen,  der forhindrede Hammers i at åbne scoringen, da Lucas Paquetá lavede tricks og løjer, inden han fra kanten af feltet sendte et indlæg mod træværket.

Saïd Benrahma skød derefter over fra distancen, mens Yukinari Sugawara fik et skud afværget i den anden ende.

Nøgletal fra kampen
Nøgletal fra kampenFlashscore

Det bekymrende for gæsterne var, at AZ dominerede boldbesiddelsen, og de var tæt på at score efter pausen, da Sven Mijnans tvang Alphonse Areola til en lav redning.

Evangelos Pavlidis fik derefter afvist en appel om straffespark, da Pantelis Chatzidiakos'blev tacklet, mens det hollandske hold desperat forsøgte at sætte tempoet op.

De sidste minutters hektiske karakter afspejlede sig i hektisk fodbold fra ende til anden, hvor Thilo Kehrer næsten sendte bolden i eget net, da West Ham fik en stor chance.

Nayef Aguerd skød forbi i den anden ende, og dybt inde i den forlængede spilletid brød Fornals igennem midtbanen og skød fra distancen i det nederste hjørne og sendte de medrejsende fans i ekstase, da de havde sikret sig en plads i finalen.